agencija
NASLOVNICA
AGENCIJA
MEĐUNARODNA SURADNJA
VIJESTI I NAJAVE
DAN AKREDITACIJE
PUBLIKACIJE
ZAKONSKA OSNOVA
SUSTAV UPRAVLJANJA
USTROJSTVO AGENCIJE
PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJAMA
KONTAKT
LOKACIJA
ZAPOSLENJA
 
akreditacija
FAQ
PRAVILA I UPUTE
ILAC i EA DOKUMENTI
MEĐULABORATORIJSKE USPOREDBE
REGISTAR AKREDITACIJA
PREGLED VERIFIKATORA
POTVRDA O AKREDITACIJI
 
ministarstva
TEMELJI
TEHNIČKO USKLAĐIVANJE
OCJENJIVANJE SUKLADNOSTI U EU
REGULIRANO PODRUČJE
 
usluge
e-UPIT ZA AKREDITACIJU
PRIJAVA ZA DOGAĐAJ
 
KORISNIČKE STRANICE
korisnicke stranice
VIJESTI
   
     
strana 1od 83    
1 2 3 4 5 6  
   
Akreditacija: Dodavanje vrijednosti opskrbnim lancima
 

21. svibnja 2019

Povodom obilježavanja Svjetskoga dana akreditacije pozivamo Vas na radni skup Akreditacija: Dodavanje vrijednosti opskrbnim lancima koji će održati 7. lipnja 2019. godine od 9.00 do 13.00 sati u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, Kino dvorana (istočni ulaz)

Prijave za sudjelovanje na radnom skupu zaprimamo na internetskim stranicama HAA Prijava za događaj do 1. lipnja 2019. godine

Program radnoga skupa možete preuzeti ovdje

 
Najava radnoga skupa povodom Svjetskoga dana akreditacije
 

6. svibnja 2019

9.lipnja 2019. godine obilježava se Svjetski dan akreditacije, globalna inicijativa, koju su utemeljile međunarodne organizacije za akreditaciju ILAC i IAF, s ciljem promicanja vrijednosti akreditacije.

Ovogodišnja tema obilježavanja fokusirana je na to kako akreditacija pruža dodanu vrijednost opskrbnim lancima.

Opskrbni lanci imaju ključnu ulogu u isporuci proizvoda i usluga potrošačima, poduzećima i javnom sektoru na pravodoban, isplativ i kvalitetan način. Akreditacija zajedno s drugim alatima infrastrukture kvalitete, kao što su normizacija, mjeriteljstvo i ocjenjivanje sukladnosti, široko je prihvaćen instrument koji pomaže ostvarivanju vrijednosti u opskrbnim lancima. Navedeni alati pomažu s povjerenjem i sigurnošću, omogućujući povjerenje u konačne proizvode i usluge kao i u način njihova stavljanja na tržište.

HAA će povodom obilježavanja Svjetskoga dana akreditacije organizirati radni skup 7.lipnja 2019. godine. Uskoro ćemo objaviti program i detalje radnoga skupa.

Svjetski dan akreditacije 2019 Brošura Akreditacija: Dodavanje vrijednosti opskrbnim lancima

Svjetski dan akreditacije 2019
Akreditacija: Dodavanje vrijednosti opskrbnim lancima

 
Obavijest umjernim laboratorijima
 

23. travnja 2019

Obavještavamo akreditirane umjerne laboratorije da je izdano 3. izdanje upute za procjenu mjerne nesigurnosti umjeravanja mjerila obujma gravimetrijskom metodom, EURAMET No. 19, Version 3.0 (09/2018), Guidelines on the Determination of Uncertainty in Gravimetric Volume Calibration.

Dokument je objavljen na stranicama EURAMET na poveznici https://www.euramet.org/publications-media-centre/calibration-guidelines

Postupke laboratorija potrebno je uskladiti s ovim, novim izdanjem dokumenta.

Istovremeno, sve akreditirane umjerne laboratorije upućujemo na primjenu najnovijih izdanja dokumenata tamo gdje je to prikladno i moguće.

 
HAA domaćin 35.sastanka EA CPC
 

14. ožujka 2019

28 članova EA CPC Odbora i zainteresiranih strana u Zagrebu su 2 dana raspravljali o komunikacijskoj strategiji EA, komunikaciji s nadležnim tijelima i sa zainteresiranim stranama, razmjenjivali su iskustva vezana uz promotivne i operativne aktivnosti svojih nacionalnih akreditacijskih tijela. HAA je prvi puta bila domaćin Odbora za komunikaciju i promidžbu Europske organizacije za akreditaciju (EA CPC).

Glavna zadaća EA CPC Odbora razvoj je komunikacijskih i promidžbenih aktivnosti radi potpore realizaciji strateških ciljeva Europske organizacije za akreditaciju (EA). Na sastancima Odbora dogovaraju se zajedničke aktivnosti s ciljem širenja komunikacije i promocije akreditacije u svojim nacionalnim akreditacijskim tijelima, kako među ciljnim skupinama, tako i među zainteresiranim stranama. Članovi EA CPC Odbora predstavnici su nacionalnih akreditacijskih tijela svih članica EA. Odbor se sastaje dva puta godišnje, a HAA je prvi puta domaćin sastanaka ovoga Odbora.

Vijest o održanom sastanku u Zagrebu objavila je i EA na svojim internetskim stranicama (poveznica ovdje)

 
Przedsiębiorstwo Geologiczne Sp. z o.o.
 

27. veljače 2019

Przedsiębiorstwo Geologiczne Sp. z o.o. je akreditirani organizator ispitivanja sposobnosti iz Poljske za područje ispitivanja agregata i prirodnog kamena.

Prikaz rasporeda za 2019. godinu možete naći ovdje, a prijavnicu za registraciju možete naći ovdje

 
     
strana 1od 83    
1 2 3 4 5 6