agencija
NASLOVNICA
AGENCIJA
MEĐUNARODNA SURADNJA
VIJESTI I NAJAVE
DAN AKREDITACIJE
PUBLIKACIJE
ZAKONSKA OSNOVA
SUSTAV UPRAVLJANJA
USTROJSTVO AGENCIJE
PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJAMA
KONTAKT
LOKACIJA
ZAPOSLENJA
 
akreditacija
FAQ
PRAVILA I UPUTE
ILAC i EA DOKUMENTI
MEĐULABORATORIJSKE USPOREDBE
REGISTAR AKREDITACIJA
PREGLED VERIFIKATORA
POTVRDA O AKREDITACIJI
 
ministarstva
TEMELJI
TEHNIČKO USKLAĐIVANJE
OCJENJIVANJE SUKLADNOSTI U EU
REGULIRANO PODRUČJE
PRAVILA AKREDITACIJE CSP
 
usluge
e-UPIT ZA AKREDITACIJU
PRIJAVA ZA DOGAĐAJ
 
KORISNIČKE STRANICE
korisnicke stranice
VIJESTI
   
     
strana 1od 75    
1 2 3 4 5 6  
   
SVJETSKI DAN AKREDITACIJE
 

08. svibnja 2017.

Povodom obilježavanja Svjetskoga dana akreditacije HAA organizira radni skup pod nazivom Akreditacija: Doprinosi povjerenju u graditeljstvo i izgrađeni okoliš.

Skup će se održati 9. lipnja 2017. godine od 9.00 do 12.00 sati u Kino dvorani, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb.

Program skupa možete preuzeti ovdje

Prijave za sudjelovanje na skupu zaprimamo on - line do 2. lipnja 2017. godine na internetskim stranicama HAA ovdje

Za prisustvovanje na skupu ne naplaćuje se kotizacija.

Pozivamo sva akreditirana tijela, tijela koje se namjeravaju prijaviti za akreditaciju kao i sve druge zainteresirane strane da prisustvuju skupu te da zajedno obilježimo Svjetski dan akreditacije.

 
SVJETSKI DAN AKREDITACIJE
 

29. ožujka 2017.

9. lipnja 2017. godine obilježit će se Svjetski dan akreditacije pod motom: Akreditacija: Doprinosi povjerenju u graditeljstvo i izgrađeni okoliš. Dio je to globalne inicijative na promociji akreditacije koju zajednički provode Međunarodna organizacija za akreditaciju laboratorija (ILAC) i Međunarodni akreditacijski forum (IAF) od 2009. godine.

Slika 1. Interaktivna slika (pređite mišem preko slike da otkrijete razna područja u kojima akreditacija, odnosno akreditirano ocjenjivanje sukladnosti igra važnu ulogu)

Ovogodišnja tema obilježavanja Svjetskoga dana akreditacije fokusira se na pružanje povjerenja u graditeljstvo i izgrađeni okoliš te na doprinos akreditacije za sve koji rade u tom sektoru, uključujući vlasnike zgrada, operatere, izvođače radova, proizvođače, dizajnere, arhitekte i inženjere u graditeljstvu. Također cilj je promovirati koje korist od akreditacije mogu imati tijela državne i lokalne uprave u kreiranju politika i propisa vezanih uz graditeljstvo, a pri tome vodeći računa o zaštiti okoliša, javnoj sigurnosti, sprečavanju prijevara, povjerenju javnosti i inovacijama.

Na ILAC internetskoj stranici www.publicsectorassurance.org mogu se pronaći primjeri iz Europe i cijeloga svijeta u kojima se akreditacija odnosno akreditirano ocjenjivanje sukladnosti koristi za potporu u području graditeljstva i izgrađenog okoliša.

Zajednička izjava predsjednika ILAC-a i IAF-a povodom obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana akreditacije ovdje

Brošura ILAC- Accreditation: Delivering confidence in construction and the built envirnoment

HAA će povodom obilježavanja Svjetskoga dana akreditacije organizirati radni skup 9. lipnja 2017. godine, Kino dvorana Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb

Program HAA radnog skupa povodom obilježavanja Svjetskog dana akreditacije... uskoro

 
Upravno vijeće HAA
 

10. veljače 2017.

Na zatvorenom dijelu 20. sjednice Vlade Republike Hrvatske održanoj 9. veljače 2017. godine razriješeni su dosadašnji predsjednik Upravnoga vijeća Hrvatske akreditacijske agencije Mario Ferić te članovi Marijan Varga, Miran Škerl i mr. Božidar Ljubić. Novim predsjednikom Upravnoga vijeća Hrvatske akreditacijske agencije imenovan je Zvonimir Novak, a Divna Plenča Biloš, Martina Horvatić, Nina Čulina i Maja Radišić Žuvanić imenovane su članicama Upravnog vijeća Agencije.

 
Čestit Božić te sretnu i uspješnu Novu Godinu želi Vam HAA
 

22. prosinca 2016.

Čestit Božić te sretnu i uspješnu Novu Godinu želi Vam HAA

 
B. Bajzek Brezak dobitnica Povelje za životno djelo
 

8. studenog 2016.

Mr.sc. Biserka Bajzek Brezak, bivša ravnateljica Hrvatske akreditacijske agencije dobitnica je Povelje za životno djelo Hrvatskoga društva za kvalitetu (HDK). Povelja je uručena prigodom obilježavanja 14. Hrvatskoga Dana kvalitete odnosno 22. po redu Europskog tjedna kvalitete i 27. Svjetskoga dana kvalitete upriličenog 8. studenoga 2016. godine u Ministarstvu gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta.

Mr.sc. B. Bajzek Brezak cijeli svoj profesionalni život posvetila je unapređenju kvalitete i izgradnji hrvatskoga nacionalnoga akreditacijskoga sustava te njegovom međunarodnom priznavanju. Mr.sc. B. Bajzek Brezak bila je ravnateljica i vodila je Hrvatsku akreditacijsku agenciju od njenog osnivanja 2005. godine do odlaska u mirovinu 2015. godine.

Povelju HDK Hrvatsko društvo za kvalitetu dodjeljuje tvrtkama, ustanovama i pojedincima zaslužnim za promicanje kvalitete. Ove godine Povelja je bila dodijeljena u tri kategorije: za poticanje i primjenu u hrvatskom gospodarstvu, za poseban doprinos u edukaciji promociji kvalitete te već spomenutu za životno djelo.

Zaposlenici HAA ponosni su što je Povelja za životno djelo dodijeljena bivšoj ravnateljici HAA te se pridružuju čestitkama brojnih osoba iz svijeta kvalitete.

Više čitajte na poveznici www.hdkvaliteta.hr

 
     
strana 1od 75    
1 2 3 4 5 6