agencija
NASLOVNICA
AGENCIJA
MEĐUNARODNA SURADNJA
VIJESTI I NAJAVE
DAN AKREDITACIJE
PUBLIKACIJE
ZAKONSKA OSNOVA
SUSTAV UPRAVLJANJA
USTROJSTVO AGENCIJE
PRAVO NA PRISTUP INFORMACIJAMA
KONTAKT
LOKACIJA
ZAPOSLENJA
 
akreditacija
FAQ
PRAVILA I UPUTE
ILAC i EA DOKUMENTI
MEĐULABORATORIJSKE USPOREDBE
REGISTAR AKREDITACIJA
PREGLED VERIFIKATORA
POTVRDA O AKREDITACIJI
 
ministarstva
TEMELJI
TEHNIČKO USKLAĐIVANJE
OCJENJIVANJE SUKLADNOSTI U EU
REGULIRANO PODRUČJE
 
usluge
e-UPIT ZA AKREDITACIJU
PRIJAVA ZA DOGAĐAJ
 
KORISNIČKE STRANICE
korisnicke stranice
VIJESTI
   
     
strana 7od 83    
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  
   
Vlada RH prihvatila Izvješće o radu UV HAA
 

28. rujna 2017.

Vlada Republike Hrvatske na 58. sjednici održanoj 28.rujna 2017. godine prihvatila je Izvješće o radu Upravnog vijeća Hrvatske akreditacijske agencije za 2016. godinu.

 
Održana sjednica Akreditacijskog vijeća HAA
 

26. rujna 2017.

Akreditacijsko vijeće savjetodavno je tijelo ravnatelju HAA, a prema Statutu HAA osniva se radi osiguravanja nepristranosti u djelovanju HAA. Članove Akreditacijskog vijeća imenuje i razrješuje Upravno vijeće HAA.

Sukladno Statutu HAA, Akreditacijsko vijeće ima 19 članova i to:

  • 4 predstavnika središnjih tijela državne uprave,
  • 4 predstavnika tijela za ocjenu sukladnosti,koja imaju akreditaciju HAA,
  • 4 predstavnika gospodarstvenih udruga,
  • 3 predstavnika potrošača,
  • 1 predstavnik nacionalnog tijela za normizaciju,
  • 1 predstavnik visokog školstva,
  • 1 predstavnik zakonskoga mjeriteljstva,
  • 1 predstavnik temeljnog mjeriteljstva.

Prema Statutu, Akreditacijsko vijeće sudjeluje u razvoju načela akreditacije, održavanju cjelovitosti procesa odlučivanja o dodjeli prve akreditacije, održavanju akreditacije, proširenju ili suženju područja akreditacije, obnavljanju, obustavi ili opozivu akreditacije te savjetuje o stvarima koje utječu na povjerljivost u postupcima akreditacije.

26. rujna 2017. godine održana je 1. sjednica 3. saziva Akreditacijskog vijeća HAA. Na sjednici je izabran predsjednik Akreditacijskog vijeća, prihvaćen je Poslovnik o radu Akreditacijskog vijeća, pružene su informacije o radu HAA i zahtjevu za nepristranost HAA, prihvaćena je Analiza nepristranosti u djelovanju HAA te su članovi Vijeća informirani o prizivima (predstavkama) i prigovorima koje je HAA zaprimila u 2016. i 2017. godini.

 
Obavijest akreditiranim certifikacijskim tijelima
 

13. rujna 2017.

Obavještavamo sva akreditirana certifikacijska tijela da 15.rujna 2017. godine završava prijelazno razdoblje u kojem je bilo moguće izdavanje certifikata prema izdanjima norma ISO 9001:2008 i ISO 14001:2008. Nakon navedenog datuma dozvoljeno je izdavanje certifikata jedino prema novim izdanjima norma ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015.

 
Ispitivanje sustava odvodnje
 

10. lipnja 2017.

Vezano za učestale upite o ovlaštenim pravnim osobama za ispitivanje sustava odvodnje Hrvatska akreditacijska agencija objavljuje sljedeće:

Hrvatska akreditacijska agencija ne ovlašćuje pravne osobe prema Pravilniku o posebnim uvjetima za obavljanje djelatnosti ispitivanja vodonepropusnosti građevina za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda NN 1/11.

Ovlašćivanje provodi Uprava vodnoga gospodarstva koja na svojim mrežnim stranicama www.mps.hr/default.aspx?id=14213 vodi popis svih ovlaštenih pravnih osoba.

 
SVJETSKI DAN AKREDITACIJE Promotivni video spot i program obilježavanja
 

6. lipnja 2017.

9. lipnja 2017. godine obilježava se Svjetski dan akreditacije kao globalna inicijativa koju zajednički provode Međunarodni akreditacijski forum (IAF) i Međunarodna organizacija za akreditaciju laboratorija (ILAC) kako bi se podigla svijest o važnosti i značaju akreditacije.

Ovogodišnja tema fokusira se na to kako akreditacija može podržati stručnjake u građevinarstvu, od ugovaratelja, proizvođača, dizajnera, arhitekata, građevinskih inženjera do regulatora.

Povodom obilježavanja Svjetskoga dana akreditacije HAA organizira radni skup pod nazivom Akreditacija: Doprinosi povjerenju u graditeljstvo i izgrađeni okoliš.

Skup će se održati 9. lipnja 2017. godine od 9.00 do 12.00 sati u Kino dvorani, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78, Zagreb.

Program skupa možete preuzeti ovdje.

 
     
strana 7od 83    
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12