Proslava 70. godišnjice osnutka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu 19. lipnja svečano je obilježena 70. godišnjica osnutka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“. Uz visoko istaknute sudionike proslave, predstavnike Vlade, ministarstava, veleposlanstava i konzulata u RH, Državnog odvjetništva i sudova, Hrvatske vojske i sustava socijalne skrbi, obrazovnih institucija te druge goste, proslavi su prisustvovali i predstavnici HAA uz ravnateljicu mr. sc. Mirelu Zečević.

Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ je suvremena institucija ravnopravna europskim i svjetskim forenzičnim institutima, koja obavlja forenzičku obradu materijalnoga traga i njegovo pretvaranje u materijalni dokaz korištenjem suvremene tehnologije i primjenom raznovrsnih metoda, u gotovo svim područjima vještačenja i ispitivanja u forenzici.

HAA je iznimno ponosna što je jedan od partnera ove izuzetno važne institucije, koja od  2010. posjeduje akreditaciju, što doprinosi prepoznavanju njihove kompetentnosti i stručnosti na europskoj i međunarodnoj razini.

rbt