PT trening za ispitivanje sposobnosti laboratorija

Ljubljana, 24.-27. lipnja 2008.

hspace=5U Ljubljani je od 24.-27. lipnja 2008. godine održan post-trening za ispitivanje sposobnosti u okviru CARDS programa na kojem su sudjelovali predstavnici akreditacijskih tijela i laboratorija Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. Ovaj trening nastavak je treninga održanog 20.-25. siječnja 2008. godine na kojem je donesen plan i program projekta za različite PT programe.

Organizator treninga je Laboratorij za mjeriteljstvo i kvalitetu Fakulteta za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, a organizirano je osam PT programa čiji su organizatori laboratoriji iz zemalja uključenih u ovaj projekt.
Koordinaciju aktivnosti u projektu obavljao je Laboratorij za mjeriteljstvo i kvalitetu (LMK) iz Ljubljane, a rezultati projekta predstavljeni su tijekom prva dva dana treninga.

Program treninga obuhvaćao je rezultate i raspravu o rezultatima, predstavljanje akreditacijskih tijela (osobito po pitanju politike vezane za međulaboratorijska ispitivanja i PT aktivnosti) te posjetu laboratorijima u Ljubljani.
(Više o tome u Glasilu HAA broj 7/8)