Razmjena iskustava vodećih ocjenitelja, ocjenitelja i eksperata HAA za ispitne i umjerne laboratorije

HAA je 10. ožujka 2023. održala razmjenu iskustava vodećih ocjenitelja, ocjenitelja i eksperata za akreditacijske sheme ispitni i umjerni laboratoriji (HRN EN ISO/IEC 17025). Razmjena je održana u hibridnom obliku, u Velikoj dvorani Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te paralelno na daljinu putem platforme Cisco Webex, tako da je istoj prisustvovalo ukupno 130 sudionika.

Teme o kojima se raspravljalo bile su vezane uz izvještavanje, verifikaciju i validaciju metoda, upravljanje nalazima, izjave o sukladnosti, pozivanje na status akreditiranog tijela, a dodatno se sve prisutne podsjetilo na kodeks ponašanja osoblja HAA te informiralo o izmjenama u dokumentaciji HAA.

Ovo je ujedno bila prilika da se obrade teme i pitanja postavljena od vanjskih suradnika, a kroz konstruktivnu i otvorenu raspravu mnogi sudionici su dali svoj doprinos. Razmjena iskustava od strane sudionika ocjenjena je kao vrlo korisna, kvalitetna i stručna. Zahvaljujemo svima na izdvojenom vremenu, iznimnom odazivu i aktivnom sudjelovanju.

rbt